Vi hos Fotobok Eksperten er stor fans av å lage en personlig fotokalender, enten som en gave eller bare som en personlig almanakk. Disse fungerer som en egen kalenderbok man enkelt kan lage selv på nett med egne bilder, slik at man får en profesjonelt utseende almanakk med et personlig preg.

Nå har høsten kommet, og det er på tide for oss å kåre vinneren av vår fotokalender test for 2020. Vi har som vanlig vurdert de åtte ledende tilbudene innenfor personlige almanakker ut fra kriteriene Brukervennlighet, Utvalg, Kvalitet og Pris. I denne vurderingen har vi testet tilbudene fra de mest kjente merkevarene som CEWE, Japan Photo, Fotoknudsen, Elitefoto og Canon, men også de mindre kjente merkevarene her i Norge som Optimalprint, Smartphoto og Vistaprint.

personlig almanakk
Vi har kåret årets beste fotokalender basert på de personlige almanakk på markedet akkurat nå

Etter å ha undersøkt alle tilbudene som er på markedet i dag fant vi faktisk ut at det var en av disse mindre etablerte merkevarene som hadde det beste tilbudet, og at denne leverandøren har et sesongtilbud akkurat nå som lesere av Fotobok Eksperten kan dra nytte av frem til jul!

Testvinneren 2020: Smartphoto Fotokalender

Vinneren av årets test for beste fotokalender er Smartphoto. Smartphoto er kanskje ikke et like etablert merkenavn i Norge som enkelte av de andre deltakerne i testen, men selskapet er større i andre deler av Europa og har tilsammen produsert fotoløsninger for flere enn 50 millioner fornøyde kunder. Men viktigere enn dette; Smartphoto kommer best ut totalt av alle deltakerne i testen vår basert på våre fire kriterier.

I tillegg til dette har også Smartphoto akkurat nå en kampanje på opptil 40% avslag på fotokalendere som lesere av Fotobok Eksperten kan dra nytte av ved å bruke dagens rabattkode (se øverst på siden) ved utsjekk. Lag din egen personlige fotokalender ved å klikke på bildet under eller les videre for vår anmeldelse.

Brukervennlighet: 8/10

Det er i kriteriene brukervennlighet og design at vi mener Smartphoto vinner testen vår for beste leverandør av fotokalendere for 2020. Kort fortalt mener vi at Smartphoto leverer den simpleste løsningen for å enkelt lage en fin fotokalender.

Prosessen for å lage en personlig fotokalender hos Smartphoto er veldig enkel, og du trenger ikke være veldig datavant for å kunne lage en fin kalenderbok. I motsetning til konkurrentene trenger du ikke laste ned ekstra programvare for å lage en personlig fotokalender med Smartphoto, alt kan gjøres via nettsiden.

Metoden deres for å lage en fotokalender er ganske rett fram. Etter å ha valgt type, størrelse og design kommer man til kalenderbyggeren i nettleseren der man enkelt kan laste opp bilder og skrive hva som skal stå i kalenderen.

fotokalender
Prosessen for å lage en fotokalender i Smartphoto er enkel og rask.

Design: 9/10

Som tidligere nevnt mener vi at Smartphoto tilbyr den beste løsningen fordi den gjør det enklest mulig å lage en fin fotokalender. For det første tilbyr de gjennom sin side en rekke forskjellige typer av kalendere, alt fra veggkalendere til kalendere på musematter. Deretter har de også en rekke forskjellige design for hver type kalender.

kalenderbok
Design av kalenderbok blir enkelt med alle de forskjellige forhåndslagde designene.

Det er her vi vurderer Smartphoto best ut av alle deltakerne, ettersom enkelte andre tilbud ikke engang stiller med forhåndslagde design, som gjør jobben svært mye enklere.

Kvalitet: 7/10

Blant deltakerne i testen vår var det ingen som utmerket seg innenfor kriteriet rundt kvalitet. De mest etablerte merkenavnene her leverer gode kalendere som føles godt i hånden, og tilbudet fra Smartphoto er ikke noe forskjellig.

Tips: Hvis man er ute etter noe ekstra slitesterkt tilbyr Smartphoto også bordkalender i aluminium!

Alt i alt utmerket ingen av deltakerne våre i 2020 seg i testen vår seg på dette området, og de beste løsningene havner da på en 7/10.

Pris gjennomsnittlig fotokalender: 6/10

Pristestene vår tar høyde for en vanlig stående veggkalender i A4-størrelse. Basert på denne testen kommer en fotokalender fra Smartphoto ut på 159,- mot gjennomsnittet i testen på 149,-. Denne løsningen er altså litt dyrere, men er som sagt betydelig enklere å jobbe med.

Mange av de konkurrerende alternativene krever enten å laste ned separat programvare, eller ingen mulighet til å velge blant forhåndslagde design.

MEN: Når det er sagt bør det nevnes at Smartfoto har et tilbud for opp til 40%, som kan gjøre dem til både det billigste OG beste alternativet for å lage din egen personlige fotokalender i 2020.

Dette alternativet kan lesere av Fotobok Eksperten benytte seg av ved å trykke på noen av linkene våre og bruke rabattkoden øverst på siden ved utsjekk. Det er viktig å nevne at rabattene stiger opp til man har brukt 650,- kroner, så for å få full 40% rabatt bør man velge varer som tilsammen utgjør akkurat litt over denne summen.

Vi ønsker alle våre lesere en god avslutning på 2020! Dersom du har funnet våre anmeldelser eller tips verdifulle minner vi om at du kan støtte oss ved å klikke på noen av våre linker slik at vi kan holde nettsiden gående helt kostnadsfritt for dere. God høst!

Eldre tester av fotokalendere fra andre leverandører inkluderer Dinside i 2007, Testfakta i 2017, ICA Kurieren (som allerede i 2012 vurderte Smartphoto som et av de aller beste alternativene). fotobok

1 Comment

  1. kobber Armatur on May 31, 2021 at 7:38 am

    Flott innlegg. Takk for viser oss.

Leave a Comment