Høsten har kommet og det er på tide for oss å kåre vinneren av vår fotobok test for året 2020! Dette året har kanskje ikke vært så lett for alle, men tilbudet på fotobøker har heldigvis aldri vært bedre. En fotobok passer perfekt for å gjøre hverdagen lysere ved å ta vare på de viktigste minnene fra året som gikk, og vi har testet alle tilbudene på markedet for å kåre den beste løsningen akkurat nå.

Vi har vurdert alle de åtte ledende tilbudene innenfor fotobøker innenfor kriteriene Brukervennlighet, Design, Kvalitet og Pris. I denne vurderingen har vi testet tilbudene fra de mest kjente merkevarene som CEWE, Japan Photo, Fotoknudsen, Elitefoto og Canon, men også de mindre kjente merkevarene her i Norge som Optimalprint, Smartphoto og Vistaprint.

fotobok
Vi har testet til ledende leverandørene på markedet for å kåre årets beste fotobok

Etter å ha undersøkt alle tilbudene som er på markedet i dag fant vi faktisk ut at det var en av disse mindre etablerte merkevarene som hadde det beste tilbudet, og at denne leverandøren har et sesongtilbud akkurat nå som lesere av Fotobok Eksperten kan dra nytte av frem til jul!

Testvinneren 2020: Smartphoto fotobok

Vinneren av årets test for beste fotobok er Smartphoto. Smartphoto er kanskje ikke et like etablert merkenavn i Norge som enkelte av de andre deltakerne i testen, men selskapet er større i andre deler av Europa og har tilsammen produsert fotoløsninger for flere enn 50 millioner fornøyde kunder. Men viktigere enn dette; Smartphoto kommer best ut totalt av alle deltakerne i testen vår basert på våre fire kriterier.

I tillegg til dette har også Smartphoto akkurat nå en kampanje på opptil 40% avslag på fotobøker som lesere av Fotobok Eksperten kan dra nytte av ved å bruke dagens rabattkode (se øverst på siden) ved utsjekk. Lag din egen fotobok ved å klikke på bildet under eller les videre for vår anmeldelse.

Brukervennlighet: 8/10

Det er i kriteriene brukervennlighet og design at vi mener Smartphoto vinner testen vår for beste leverandør av fotobøker for 2020. Kort fortalt mener vi at Smartphoto leverer den simpleste løsningen for å enkelt lage en fin fotobok.

Prosessen for å lage en fotobok hos Smartphoto er veldig enkel, og du trenger ikke være veldig datavant for å kunne lage en fin fotobok. I motsetning til konkurrentene trenger du ikke laste ned ekstra programvare for å lage en fotobok med Smartphoto, alt kan gjøres via nettsiden. Metoden deres for å lage en fotobok er ganske rett fram:

Steg 1: Først velger man ønsket størrelse.

fotokalender
Smartphotos størrelsesguide gjør det enkelt å se størrelsen på fotoboken man vil ha.

Steg 2: Deretter velger man hvilket type omslag man vil ha

fotobok 2020
Velg omslaget på fotoboken ved å klikke på den løsningen man vil ha.

Steg 3: Klikk på “Lag din egen fotobok” og velg mellom ulike design.

Steg 4: Last opp egne bilder og klikk på “Legg i handlekurven” øverst til høyre når man er ferdig.

fotobok anmeldelse
Veilederen er enkel å forstå og vil si i fra dersom du har sider igjen å fylle ut.

Fotobok Design: 9/10

Som tidligere nevnt mener vi at Smartphoto tilbyr den beste løsningen fordi den gjør det enklest mulig å lage en fin fotobok. Smartphoto tilbyr en rekke forskjellige design ut fra hvilken anledning man har for å lage fotoboken, og har også en mulighet for å lage et helt eget design for de mer avanserte brukerne der ute.

Det er her vi vurderer Smartphoto best ut av alle deltakerne, ettersom enkelte andre tilbud ikke engang stiller med forhåndslagde design, som gjør jobben svært mye enklere.

fotobok best i test
Ved å klikke på “Anledning” kan man enkelt sortere ut hvilke design man vil ha.

Kvalitet: 7/10

Blant deltakerne i testen vår var det ingen som utmerket seg innenfor kriteriet rundt kvalitet. De mest etablerte merkenavnene her leverer gode bøker som føles godt i hånden, og tilbudet fra Smartphoto er ikke noe forskjellig.

Tips: Vi liker spesielt godt følelsen av de harde omslagene, som har en slitesterk overflate med behagelig tekstur!

Alt i alt utmerket ingen av deltakerne våre i 2020 seg i testen vår seg på dette området, og de beste løsningene havner da på en 7/10.

Pris: 6/10

Pristestene vår tar høyde for en vanlig stående fotobok med hardt omslag i størrelse “large” med standard overflatebehandling. Basert på denne testen kommer en fotobok fra Smartphoto ut på 349,- mot gjennomsnittet i testen på 328,-. Denne løsningen er altså litt dyrere, men tilbyr bedre utførelse fra starten av (andre aktører som er billigere blir dyrere når man velger økt kvalitet til overflatebehandling), og er som sagt betydelig enklere å jobbe med.

Mange av de konkurrerende alternativene krever enten å laste ned separat programvare, eller ingen mulighet til å velge blant forhåndslagde design.

MEN: Når det er sagt bør det nevnes at Smartfoto har et tilbud for opp til 40%, som kan gjøre dem til både det billigste OG beste alternativet for å lage din egen fotobok i 2020.

Dette alternativet kan lesere av Fotobok Eksperten benytte seg av ved å trykke på noen av linkene våre og bruke rabattkoden øverst på siden ved utsjekk. Det er viktig å nevne at rabattene stiger opp til man har brukt 650,- kroner, så for å få full 40% rabatt bør man velge varer som tilsammen utgjør akkurat litt over denne summen. Det mener ikke vi er noe problem, ettersom man da nesten kan få to store fotobøker til nesten prisen av én eller kan slenge med noen av de andre tilbudene Smartphoto har som julekort, bordkort eller personlige kalendere.

Vi ønsker alle våre lesere en god avslutning på 2020! Dersom du har funnet våre anmeldelser eller tips verdifulle minner vi om at du kan støtte oss ved å klikke på noen av våre linker slik at vi kan holde nettsiden gående helt kostnadsfritt for dere. God høst!

Eldre tester av fotobøker fra andre leverandører inkluderer Dinside i 2007, Testfakta i 2017, ICA Kurieren (som allerede i 2012 vurderte Smartphoto som et av de aller beste alternativene).

Leave a Comment